Jack's travelblog

Adrenaline rush Vic Falls

Donderdag 3 december. Gisteren de grens overgestoken naar Zimbabwe en gearriveerd in Victoria Falls. De watervallen bekeken in de brandende zon. Indrukwekkend, maar minder overweldigend dan Iguazu of Niagara Falls. Het is laagwater en dat betekent duidelijk minder water.

Vanochtend uitslapen tot 8:30 u. Niet verkeerd gezien de gezellige stapavond van gister. De helft van de groep gaat ons vandaag verlaten. Na een goede bak koffie en smakelijk ontbijt worden we opgehaald voor de half day adrenaline and canopy tour bij Wild Horizons. Tuigjes aan en dan door de toppen van de bomen van de ene naar de andere kant van de kloof via 10 tokkelbanen. Erg vermakelijk en schitterend uitzicht. Na een korte breek in de welverdiende schaduw worden we in een ander tuigje gehesen voor de Flying Fox. Nu zit de zekering aan de achterzijde. De instructie luidt gewoon van het platform afrennen de diepte in. Dan zweef ik met het gezicht naar beneden over de kloof. Aan de linkerkant zie ik de brug over de Zambezi. 150 m lager stroomt de rivier. Top.

Dan naar een andere locatie om hier opnieuw getuigt te worden voor een nieuw avontuur. Nu een duosprong voor meer snelheid. De tokkelbaan begint onder een hoek van 45 graden en gaat aan de andere zijde weer omhoog. Overweg hoor je te gillen, dus geven we hieraan gehoor.

De dag is nog niet voorbij. Het laatste onderdeel is de Gorge Swing, een lang touw met een verankering ergens halverwege de kloof. Hoewel ik altijd heb geleerd dat dames voor gaan, moet ik nu toch echt eerst. Twee tuigjes, dubbele lijnen en zekering. Dan het platform op. Op zo’n 150 m hoogte boven de rivier. Het gewicht van het touw trekt me lichtjes naar de afgrond. Niet nadenken, springen. Enkele seconden vrije val langs de rotswand en dan buigt de val af naar de Zambezi. Weer een bijzondere ervaring, wat een rush.

Vrijdag staat 7:10 uur het busje voor. Na een korte instructie kunnen we op pad. Eerst 150 m omlaag de kloof in. Beneden liggen de boten al op ons te wachten. Instappen, even oefenen en dan naar de eerste versnelling. In totaal doen we vandaag 19 stroomversnelling op de Zambezi rivier. Categorie 3 tot 5. Genieten. Op één van de laatste stroomversnellingen moeten we even omslaan voor ’t gevoel. Met het warme weer geen straf. De 150 m klim weer de kloof uit is even afzien, maar dit kan de pret niet drukken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie