Jack's travelblog

Hectisch Ha Noi

Zaterdag 30 januari. Gisteren in Hanoi aangekomen. Gelijk kennis gemaakt met een Vietnamees die me de stad wel wil laten zien. Eerst ontbijten bij de lokale specialist. Prima springrol. Dan op de scooter door de stad. We komen door straatjes waar je als toerist niet direct komt en drinken een thee op straat. Scheelt een hoop dat hij ook Vietnamees spreekt. Dan bezoeken we de Temple of Literature. Dit onderdeel van de universiteit is Confusiaans en stamt ergens uit de 11e eeuw. De gebouwen zien er wat nieuwer uit. Maar wel prachtig. De vijver met brug bekijken en de Turtle Tower. Dan het Nationale Museum. Best aardig, maar geen hoogstandje. Terug langs de vijver en op naar de One Pillar Pagoda. Direct er naast liggen het Ho Chi Minh Museum en zijn Mausoleum.
Na een uitstapje naar de Halong Bay ben ik dinsdag 2 februari weer terug in Ha Noi. De zon schijnt en het moment om wat rond te lopen. Ik bezoek en passant het Vietnamese Women’s Museum en het Hoa Lo gevangenis museum. Het eerste museum gaat over de rol van de vrouw in Vietnam. Met name de rol in de onafhankelijkheidsstrijd wordt breed uitgemeten. De gevangenis stamt uit de Franse tijd en wordt opgesierd met wat socialistische denkbeelden.
Ha Noi op z’n best is de hectiek op straat. Zeker met het nieuwjaar opkomst. De restaurantjes, shopjes en barretjes. Kortom het leven van alledag.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie