Jack's travelblog

Serengeti: eindeloos niets

Donderdag 24 december. Gisteren Serengeti binnen gekomen. We overnachten midden in het park. Onze eerste game drive in Serengeti hebben we dus eigenlijk gisteren gehad. Tot driemaal toe zagen we een horde leeuwen naast de weg. Allen lagen, zoals leeuwen dat graag doen, uit te buiken naast hun slachtoffer, de gnoe.

Vanochtend onze echte game drive. Direct buiten ons kampeerterrein zien we twee vosjes en jakhalzen. Dan rijden we uren rond om te constateren dat zover wij kunnen zien, en dat is ver, er geen beest te bekennen is. Dit is de Serengeti! Eindeloos veel beesten… uhh… niet dus.. gras en hier en daar een boom. Na 3 uur rijden sluiten we aan in de eveneens eindeloze rij terreinwagens. Op respectabele afstand kunnen we een luierend luipaard in de boom zien liggen en iets verderop, weer in de file, voor een ander exemplaar. Licht teleurgesteld keren we terug. Om ’s middags een nieuwe poging te doen. Wederom rijden onze chauffeurs plichtmatig de rondjes met weinig resultaat. Als de schemer valt krijgen we een tip en zien een horde van 15 leeuwen liggend in het gras, direct naast de weg. Meest bijzonder is de leeuwin die aan de andere kant van de rivier in de vork van een boom haar welpen op de grond bekijkt.

’s Nachts hebben we bezoek van hyena’s die de vuilnisbak proberen te plunderen en horen de diepe grom van wat leeuwen.

Eerste Kerstdag, zo voelt het overigens niet, terug naar de bewoonde wereld. Onderweg proberen wild te spotten. Blijkbaar zijn de beesten ook met Kerstreces. We proberen wat. Rijden eens om een rots heen en waarrempel, een leeuw liggend op de rots. Kijkend over de vlakte. Top. Niet veel later een groepje van 5 olifanten. Rustig grazend rond onze wagens. Niet nieuw, maar nog steeds spannend.

We hebben afgelopen dagen een gedenkwaardig moment mogen meemaken. Een Serengeti “zonder” de gebruikelijke talrijke kuddes. In een overigens schitterende landschap.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte aan “Serengeti: eindeloos niets

 1. Klaasvanzalk@kpnmail.nl

  Hoi jack
  Indrukwekkende reis. In 1994 zijn ik en gerda in massai marra park geweest in kenia.
  Daar was toen net ( juli) de trek vanuit seringetti naar massai mara begonnenen.
  Kuddes van honderden tot duizenden trekken dan verder.
  Ik kan me dan voorstelleN dat je dangrote gebieden leeg aan zult treffen.
  Verder lijkt het toerisme iets massaler te zijn dan toen, het file rijden in de parken.
  Desalniet te min blijft africa indrukwekkend.
  Goede reis verder en fijn dat je ons laat mee genieten

  Groeten uit doornspijk

Geef een reactie