Jack's travelblog

Beauty van Halong Bay

Zondag 31 januari. Komende dagen ga ik voor 2,2 miljoen de Halong Bay bekijken. Dong wel te verstaan. Onderweg stoppen we 2 keer voor een bezoekje aan de spamshop. De cobra op sterk water met een schorpioen in zijn bek is de hoofdattractie. Vooruit de pearl farm is ook wel aardig. In de haven liggen een honderdtal schepen klaar voor de toeristen. Gelukkig is het geen hoogseizoen, zodat we toch niet geheel in kolonne varen. Dan door de Halong Bay. Schitterend. Ondanks het wat mindere weer. We varen echt tussen de steile bergen door. Top. Onderweg een bezoekje aan de Surprise Cave. Een fraaie grot. Jammer genoeg met gekleurde lampen verlicht. Hier en daar een stevige druipsteen formatie. Vanuit de grot is er zicht op de baai. Geweldig. Terug naar de boot. Deur dicht en constateren dat de ramen net zo hard tochten. Hoewel dit één van de betere boten zou moeten zijn, blijken ze allemaal wat gedateerd. Op de kamers is airco. Dus ook verwarming. Verder is het schoon en het eten top.

Dan in de kayak door een grot om in een meertje te belanden omgeven door bergen. Een klein aapje zit hier een appeltje van toeristen te eten. Toch leuk. Dan een wat groter rondje om één van de bergen en terug de boot op. Gelukkig waait het vandaag nauwelijks en is het goed te doen op ’t water. Diner aan boord en ’s avonds een kaartspelletje met de dames uit Chili.

Na het ontbijt varen we naar Titop eiland. Dit eiland is blijkbaar vernoemd naar een Cosmonaut van de Russen. De berg heeft een pad omhoog en op de top is een schitterend uitzicht. Genieten. Ondanks de kou en wind. We lunchen op de boot en gaan vervolgens met de bus terug naar Ha Noi.

’s Avonds mag ik dineren met een stel Franse dames en Franse inwoner van Ha Noi. Hij laat ons de Vietnamese keuken in restaurant Highway4 proeven. Het wordt springrols en hot pots. Aanrader. Dan naar Ta Hien om nog een paar biertjes te nuttigen. Gezellig avondje.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie