Jack's travelblog

Highrise Kuala Lumpur

Maandag 11 april. Na een reis van bijna 30 uur met boot en bus, ben ik in Kuala Lumpur beland. Het is 1 uur in de nacht, dus een goede gelegenheid even met Nederland te bellen en mijn vader te feliciteren met zijn verjaardag. Een welverdiende slaap en dan beleven wat Kuala Lumpur te bieden heeft. Het centrum met highlights is compact en prima te wandelen. De 30+ C en hoge luchtvochtigheidsgraad hadden wat minder mogen zijn. Gelukkig biedt elk gebouw hier verkoeling. Deze stad bouwt aan de toekomst. Het valt dan ook niet mee een foto te maken zonder werkzaamheden. Masjid Jamek ligt om de hoek, maar weet niet te imponeren. Bangunan Sultan Abdul Samad is daarentegen een fraai gebouw dat momenteel gerenoveerd wordt. Stesen Kuala Lumpur, het oude station uit de Engels koloniale tijd, is een leuke lunchstop. Lake Gardens biedt het Vlinderpark. Mooie vlinders in een te warme tuin. Het strak onderhouden park biedt enige welkome schaduw. Via het moderne hoofdstation naar de Petronas Towers. Best hoog. En ja ook ik moet hier een selfie maken. Het gebouw, aansluitende park en het mooie zicht op de hoogbouw bewonderen. De hele stad is trouwens rijkelijk voorzien van moderne highrise buildings. Een fraai voorbeeld is ook de torens met groene hedera’s langs de gevels. Zo zien we dat graag. Vervolgens de kleurrijke KLCC Aquaria.

Luxe Pavilion Kuala Lumpur is voorliefhebbers een waar shop paradijs. De cinema draait het Jungle Book in Dolby Atmos. Moet ik natuurlijk ervaren. Nog even de Petronas Towers by night aanschouwen en langs de rood verlichte KL Tower.

Dinsdag staat Chinatown op het program met een beroemde Chinese en Indische tempel en de onvermijdelijke markten en shops. Kuala Lumpur is toch vooral een “shop till you drop” bestemming.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie