Jack's travelblog

Ngorongoro Krater

Woensdag 23 december. Vandaag en morgen staan de beroemde Ngorongoro Krater en de Serengeti op het programma. De inmiddels vertrouwde truck wordt ingewisseld voor 2 Toyota Landcruisers. Van Arusha naar de entree van Ngorongoro National Park is een prima asfaltweg, maar met om de paar kilometer verkeersdrempels van het ergste soort. Formulieren invullen en stempelen, aapjes kijken en dan de berg op. In beide parken alleen zandwegen. Hobbelen dus. Door de bossen bereiken we de top en rijden een stuk over de rand van de krater. Geheel onverwachts steken twee leeuwen over. Goed begin. We dalen af, de krater in. Het landschap veranderd in grasland. Her en der grazen wat buffels, wildebeesten, impala’s en zebra’s. De rand van de krater is rondom aanwezig en goed te zien. Schitterend. Enige verstoring zijn de rijen terreinwagens met toeristen.

Na de lunch de krater uit en de vlakte van Ngorongoro op. Masai-gebied. We passeren traditionele nederzettingen en grote kuddes koeien. Vergezeld van zebra’s. De Masai lopen in traditionele kledij en willen hun cultuur in ere houden… en voor wat geld mag je een foto maken, het dorp bezoeken of gewoon je schuldgevoel afkopen… T.I.A., This is Africa.

Op de prachtige groene vlakte kuddes gnoes zover het oog reikt, en dat is ver. Indrukwekkend. Midden op deze vlakte een poort, de grens met Serengeti. Een uur later de formele entree met het gebruikelijke papierwerk. Een uurtje benen strekken dus.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie