Jack's travelblog

Een nieuw avontuur

Het wordt tijd Kaapstad vaarwel te zeggen en meer van Afrika te verkennen. Zuid-Afrika was een geweldige ervaring, maar er is meer. Een auto kopen (en op naam krijgen) of huren (en buiten Zuid-Afrika reizen) blijkt geen optie. Maar niet getreurd, er blijkt een alternatief. Intrepid blijkt een grote diversiteit aan reizen aan te bieden. Zo ook de reis die ik komende 2 maanden ga maken. Deze trip gaat geheel over land vanuit Kaapstad naar Nairobi, via onder andere Namibië, Botswana, Zambia, Tanzania en Oeganda.

De omgebouwde truck, ons vervoer, staat al een dag voor de deur van Once in Cape Town en ik informeer naar de crew. Bij de receptie heeft niemand een idee, bellen met de Intrepid-organisatie in Johannesburg levert nog minder op. Ach, zo lang de truck voorstaat…

Maar 12 november is nog een dagje Kaapstad. Ik bezoek het Zuid-Afrika museum grenzend aan Compagny Garden. Voor de hostel kom ik Jen tegen, die mij overhaalt om vanavond mee te gaan met de Lions Head Hike. We zijn met 11 personen en twee taxi’s brengen ons naar de voet van Lions Head. Van de weg leidt een zandpad omhoog. Het eerste stuk is breed, maar wordt snel smaller en steiler. De bloemenpracht is weer schitterend en we hebben een gezellige groep. Antoinella en Jessica hebben de Intrepid-reis andersom (van Nairobi naar Kaapstad) gedaan. Even uithoren dus. Zij hebben een cheeta en leeuw in actie gezien. Natuurlijk een gruwelijk tafereel, maar ook super spannend. We komen nu op een stuk waar het pad zo steil wordt dat er klimbeugels en kettingen hangen. Antonia klaagt dat ze als klein vrouwtje wel erg grote stappen moet maken. Carl biedt aan haar te dragen, maar dat is haar toch iets te gek. Eenmaal boven is het uitzicht indrukwekkend. Beter dan de Tafelberg en Signal Hill. Carl vertelt dat hij professioneel model is, waarop Antonia heel ad rem antwoord “really??”. De toon is gezet. Hij weet en passant ook te vertellen dat de 3e verdieping van ons hostel is afgehuurd voor modellen. Dat verklaart wel iets.

De briefing van Intrepid was blijkbaar om 18 uur. Gemist.

Jessica, Carl en Antonia (het is toch goed gekomen) en ik nemen een Über-rit naar Waterfront waar de beste sushi-bar van Kaapstad schijnt te zitten. Heerlijk kletsen onder het genot van zalig eten. In de lobby nemen we afscheid. Hopelijk is mijn gezelschap van het zelfde kaliber. Op 204 blijkt mijn kamergenoot er al te zijn. Het is een sportclubtype uit Hongarije…

Na een korte nacht, ontbijt en een kleine wandeling, is het dan zover. De Intrepid-groep verzamelt en we doen onze intrede in de reistruck. Het gezelschap is divers, van over de hele wereld en over het algemeen behoorlijk bereisd. De eerste rit is 5 uur naar het noorden, richting Namibië. Vanavond kamperen we in tenten, maar eerst nog even een kleine wijnproeverij op de Highlanders wijnboerderij, waar we overnachten.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie