Jack's travelblog

Carnaval Court: elke dag feest

Vanaf nu is Kaapstad voor een week de thuisbasis. Na een lange digitale zoektocht hebben we een overnachtingsplek aan Long Street in het centrum van Kaapstad gevonden. De locatie is gunstig en de prijs acceptabel. De auto kunnen in de straat parkeren voor een paar rand per uur. De vriendelijke receptionist verwelkomt ons en vertelt en passant dat 2 keer in de week de bar ook opengesteld wordt voor gasten van buiten het hostel. Een soort feestavond. De kamers zijn eenvoudig, de bedden prima en alles is schoon.
We wandelen naar het appartement van een collega van Marien, die hier tijdelijk woont met zijn gezin en gaan we met zijn auto op weg om samen te eten bij 95 Keerom. Vanaf de oostzijde arriverend lijkt het of we in een achterbuurt beland zijn, maar eenmaal ter plaatse blijkt deze Italiaan een uiterst chique tent met attente bediening, prachtige entourage en zalig eten.
Dit juweeltje blijkt direct achter ons hostel te liggen, maar we zijn vanaf de andere zijde aangekomen. Terug in het hostel vallen we met onze neus in de boter, aangezien het één van de befaamde feestavonden is. De dj gaat hier goed los en er mag gedanst worden.

Marien en Tjerk nemen 5 november het vliegtuig terug en ik zal mij nu zelf moeten vermaken. Hetgeen overigens aardig lukt. De volgende nachten ontgaat mij het verschil tussen de verschillende stadia van feestavond in Carnaval Court, begrijp ik van de lokale bevolking dat het weekend hier op donderdagavond begint en het volledig acceptabel is om vrijdags later op je werk te komen. Nadat je tot 4 uur bent wezen stappen. 4 uur is dan ook de vaste tijd om rustig af te bouwen lijkt het. Overigens doet het eindeloos toeteren van de taxi’s hier niet voor onder, evenals het feestje van de overburen.

Kortom: mijn kamer ligt boven de X-ray, voor de Lowlandsgangers, en voor collega’s het binnenniveau op de bedkamer is volgens de app SafeNoise 64 dB(A) waarbij de lage frequenties stevig vertegenwoordigd zijn. Oordoppen en een weekendje naar het altijd rustige Stellenbosch bieden dan ook uitkomst.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie