Jack's travelblog

Chinees Zwitserland

Donderdag 4 augustus. Gisteren Laila, een Chinese dame die ik in Hanoi heb ontmoet, in Zürich opgepikt. Na een kort bezoek aan Zürich doorgereden naar Gsteigwiler, waar we een warm onthaal van Rudi en Leni krijgen. De barbecue wordt ontstoken en onder het genot van een wijntje en lokale snaps genieten we van het mooie weer.

Vanochtend gaan we met de auto verder het dal in naar Stechelberg. Onderweg even de Staubbachfall bewonderen. Een waterval die een stevig eind naar beneden komt vallen langs de steile rotsen. Het dal ligt sowieso tussen de hoge bergen. Aan het einde van de weg parkeren en te voet verder de bergen in. Het pad loopt gestaag omhoog en uiteindelijk zien we de door Laila verlangde Zwitserse koeien en weer een zee van bloeiende planten. Trachsellauenen is een fraai rustpunt aan de rivier en het is genieten van het uitzicht op de witte bergtoppen en van de schone lucht. Een andere weg terug en met de auto via Interlaken en Spietz weer de bergen in naar Lenk. Ook hier een stukje wandelen. Langs een meer dan stevige stroom water die luidruchtig naar beneden raast en we zien en voelen de Simmenfälle. Een pittige, maar prachtige klim. De wilde frambozen en bosbessen zijn rijp en goed van smaak. Het weer betrekt en het is tijd om terug te gaan naar Gsteigwiler. ’s Avonds kan ik mijn Duits ophalen onder het genot van een worst- en kaasplankje.

Vrijdagochtend regent het helaas nog steeds, maar rond de middag klaart het op en staat een bezoekje aan Interlaken op het program. Hier is eigenlijk weinig te zien. Een groot oud hotel en oud casino. Veel Chinezen en Arabieren. Opvallend is dat er in de vele horlogewinkels uitsluitend Chinezen werken. Door naar Bern waar onze wegen scheiden en ik de terugweg naar huis aanvaard.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie