Jack's travelblog

Hop on – hop off

Zondag 1 november. Deze druilerige dag nodigt uit tot een overdekte culinaire trip. Hermanus Hop on – hop off wine tours biedt uitkomst. Voor 200 rand rijden verschillende safari-wagens door de Hemel and Aarde Valley (en ja deze Engels-Nederlandse combi staat zo echt op de borden). Om het half uur komt er één langs de wijnhuizen die in de vallei gevestigd zitten en je kunt overal in- en afstappen. Met ons vertrekken nog 3 gezellige gasten, waarvan de twee wat oudere dames, Elize en Su uit Hermanus komen die hun gast Brandon uit Ierland leren wijnproeven. Wij starten gezamenlijk bij La Vierge, drie wit, drie rood met opvallende namen als: Seduction, Nymphomane en Jezebelle. Dan staat de chauffeur al weer klaar en mogen we bij Samuridge onze opwachting maken. De gastheer is goed gemutst en vertelt prachtige verhalen over elke wijn. Voor de brandende openhaard ligt een kat op de stoel en buiten kijken we over de vallei. Wat het plaatje compleet maakt. Maritimus en Epitome zijn een paar van de 8 proefglaasjes. Ook hier vliegt de tijd weer voorbij en mogen we gaan lunchen bij Creation.

Creation heeft een uitmuntende naam voor voortreffelijk eten bij eveneens mooie wijnen. Gelukkig is er voor ons gereserveerd, want in tegenstelling tot de rest van de vandaag verlaten vallei is het hier vol. Naar Zuid-Afrikaanse begrippen is de lunch belachelijk duur (hiervoor kun je een paar keer uitgebreid dineren – maar dat is hier dan ook erg goedkoop), maar erg lekker. Dit is ook de reden dat Marien, Tjerk en ik het nu zonder onze andere wijnreizigers moeten stellen.

Aangezien de lunch uit 3 gangen bestaat, en het toch jammer zou zijn als wij maar 3 wijntjes kunnen proeven van dit wijnhuis, moet er tussen de gangen door nog even wat andere wijn geproefd worden. Zo mogen we onder andere The Art of Chardonnay en The Art of Pinot Noir proeven.

De klok staat inmiddels op drie uur en de chauffeur ziet kans ons nog één wijnhuis te laten leren kennen. Eigenlijk willen ze al naar huis, maar omdat ze nog wat restjes in de fles hebben mogen we toch nog een proeverijtje doen bij Spookfontein. Waar de Pinot Noir 2009 in de smaak valt. Een 25 bodempjes wijn verder brengt de chauffeur ons netjes terug naar Hermanus om hier een lekker hapje te eten. Omdat we gisteren al bij topper Anna van Fisherman’s Cottage hebben gegeten wordt het één van de andere prima restaurants die dit dorp te bieden heeft.

Overigens is het eten in Zuid-Afrika eigenlijk overal fantastisch.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie