Jack's travelblog

Kapers voor de kust

Zaterdag 31 oktober was een relaxt dagje. ’s Ochtends de lokale biologische markt met handwerkers in Hermanus, dan naar de baai om de zilte lucht op te snuiven. Hier lopen wat cavia-achtigen over de rotsen. Deze wilde dieren zijn zo wild dat ik sterk de indruk heb dat ze uit de hand zouden eten. Toch maar de hand terugtrekken als zij op 5 cm afstand staat. De tandjes zien er toch behoorlijk scherp uit. Inmiddels zitten er hele groepen mensen langs de kust van de baai. Golven slaan over de rotsen en een meter of 50 m van ons af dobbert iets in het water… umm. Kapers voor de kust. Een vrouwtje Zuidkaper met haar jong. Wouw! De folder zei het al, in Hermanus kun je de walvissen vanaf de kant zien. Maar het echt zo. Bizar. We zien vandaag minimaal tien bultruggen vlak voor uit de kust. Een paar jongen springen af en toe uit het water, zodat hun witte buik goed te zien is. Dan zwaaien ze weer met hun vin naar het publiek.

Ook later in de week bij Cheapman’s Peak nabij Kaapstad zien we walvissen iets verder uit de kust. Dit is een hele school kapers, soms slaan er vier tegelijk met hun vin of staart op ’t water. Ongelooflijk dat deze reuzen zo dicht langs de kust omhoog komen. Maar we klagen niet.

Ach en om het nog wat mooier te maken springen 10 november bij Gansbaai ook wat jonge right whales uit het water op voor een mooie plaatje.

Jumping right whale

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie