Jack's travelblog

Nachtelijke game drive

Na twee dagen reizen en een gezellig feestje op het kampeerterrein nabij Harare zijn we inmiddels de grens met Zambia overgestoken. Weer in de rij staan, Visum-sticker kopen voor 50 USD en vele kilometers door groene bossen met rode en witte accenten. Soort herfstkleuren, maar dan met 40 graden Celsius. Ons nieuwe verblijf ligt aan de rivier en bij aankomst zien we gelijk olifanten beneden bij de rivier.

Vrijdag 11 december uitslapen, in en aan het zwembad hangen. We slaan de ochtend game drive maar eens over. Om 4 uur alsnog op game drive. Tergend langzaam rijden we in een Safari Landcruiser richting South Luangwa National Park. De brug over, en passant de nijlpaarden in de rivier bekijken, het park in. In het kroos liggen wat nijlpaarden te relaxen en een olifant neemt even polshoogte. De gids vraagt wat we willen zien. Een luipaard zou mooi zijn. Een leeuw, tja.. mag ook. We raken een beetje verwend. De zandwegen leiden door struikgewas en bosjes. Links en rechts lopen wat impala’s, waterbuck en olifanten. Meer nijlpaarden, hier en daar een fraaie vogel. Dan een goede tip en jawel en gezinnetje van 8 leeuwen. Rustig liggend, af en toe slenterend, maar vooral onverstoord.

Op de rivieroever een limonade met popcorn. Een spectaculaire zonsondergang met minstens 50 nijlpaarden en enkele krokodillen om het plaatje compleet te maken. Nu de zon onder is kunnen we verder. Een andere groep dieren wordt nu actief. Het zoeklicht wordt ontstoken en we gaan op pad. Overal zien we ogen oplichten, maar dit is steeds het aas, niet de grote kat. Dan toch. In de schijnwerpers van onze terreinwagen en luipaard. Hij ligt rustig te hijgen in ’t gras. De tekening van de vacht blijft boeien. Hij loopt rustig eg en blijkt dan een enorme wond aan zijn linker achterpoot te hebben. Waarschijnlijk over gehouden aan de populaire gevechten die luipaarden onderling hebben. Op de terugtocht zien we nog een tweede luipaard en vlak voor ons kampeerterrein een groep overstekende olifanten en 4 giraffen. Na het diner kunnen we nog even geniet van de stroomuitval. 7 u per dag hebben ze geen stroom en daarnaast wil het wel eens uitvallen. Erg donker op het toilet.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie