Jack's travelblog

Zanzibar

Na typisch Afrika, Malawi, reizen we door Tanzania via Dar-El-Salaam naar Zanzibar. Even bijkomen op het vakantie eiland voor de kust van Tanzania. De reis door Tanzania was lang en vol verkeersdrempels. Maar ook prachtig landschap. Het veer is overvol. Maar donderdag 17 december bereiken we Stone Town op Zanzibar. Dit oude stadje heeft vooral shops, restaurants en de oude slavenmarkt.

Vrijdag doen we de Spice Tour en zien hoe de verschillende kruiden verbouwd worden. Zo wordt een bast afgesneden en blijkt dit de basis voor de kaneelstokjes. Alle soorten fruit wordt hier verbouwd. Peper, kruinagel, gember, etc. Leuk om te zien. De lunch mogen we nuttigen in het dorp bij mensen thuis en natuurlijk zijn hierbij de nodige verse kruiden gebruikt.

Dan verder naar het noorden van Zanzibar. Komende nachten mogen we genieten van de witte stranden en de turquoise blauwe zee. Sunset Beach is nu even voor ons.

Zaterdag voor het eerst in mijn leven duiken. ’s Ochtends theorie en oefenen in ondiep water. ’s middags met de boot naar het koraal voor de kust. Gelukkig krijg ik het snel onder de knie en is het genieten van al dat pracht onder water. Schitterende fel gekleurde vissen en grote koraalformaties. Voor we het door hebben zijn er 50 minuten voorbij en moeten we omhoog. Op snelheid terug naar ons resort. Meer wit strand en blauwe zee. En natuurlijk de onvermijdelijke beach party om de avond mee te besluiten.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachtes aan “Zanzibar

  1. Susanne Marissen

    Wat leuk dat je ook in Zanzibar bent geweest! Daar zijn wij een jaar of 3 geleden ook geweest en ook wij hebben StoneTown bezocht en de Spice Tour gedaan. Mooi eiland he? Kan me voorstellen dat het heel anders is dan wat je daarvoor hebt gezien van Afrika!

    1. jack Auteur van bericht

      Zeker een ander beeld dan de andere delen van Afrika. Met name het strand. Maar landinwaarts toch ook vergelijkbaar.

Geef een reactie