Jack's travelblog

Van ’t slagveld naar het Amphitheater

Vanochtend 7 u op, begroet worden door twee schattige hondjes en de zang van vele vogels. Een prachtige rode vogel met extreem lange staart maakt zijn opwachting en na al dit moois schuiven we aan bij een Engels ontbijt. Spion Kop Lodge houdt de geschiedenis over de Boeren- en Zulu-oorlogen levendig. Naar het schijnt is in deze regio ruim honderd jaar geleden de meest bloedige oorlog van het Zuidelijk halfrond uitgevochten. Geheel aan ons voorbij gegaan.

Met deze kennis verplaatsen wij ons naar de Drakensbergen zo’n 60 km verderop. Het is zaterdag en iedereen is vrij. Onderweg zien we dan ook veel dorpjes met traditionele huisjes naast minder aantrekkelijke “moderne” hutten. Opvallend is wel de enorme hoeveelheid zwerfafval die overal ligt. Om dit te bevestigen gooit een langs de weg lopende oudere dame nog even wat van haar af. Opvallend is ook dat als iemand het iets beter heeft in een township er direct een stevige muur met nato-draad verschijnt. In die zelfde categorie blijkt een nieuw ziekenhuis eveneens geheel voorzien van een meer dan stevig hekwerk.

Onder een boom zit een groep kinderen, langs de weg wordt iemand geschoren, een groep dames gaat sjiek gekleed naar een feestje, zo lijkt het. Kortom: het is een kleurig geheel.

Al snel rijden we de bergen in langs twee tolpoortjes en maken we een kleine wandeling. Aanvankelijk zijn de toppen in wolken gehuld, maar de sluier trekt langzaam op, zodat we kunnen genieten van Cathedral Peak. Na de lunch trekken per auto verder de bergen in om ’s middags in Royal Natal park de Devil’s Hoek trail te doen. Het zicht op Amphitheater, een enorme gekromde stijle bergwand, is prachtig. Het begint te druppen dus snel terug naar de auto. We hebben wederom geluk, de mensen wachten hier al sinds maart op regen en wij pikken dat toch maar even mee. Het lichten en rommelen is spectaculair, maar van korte duur. In ons meer dan luxe Mont Aux Sources Hotel en Resort, met dan dank aan de gratis upgrade, klaart ’t snel op en is het weer genieten van het uitzicht op Amphitheater.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte aan “Van ’t slagveld naar het Amphitheater

Geef een reactie