Jack's travelblog

Top 10 Nature Parks

Vele hebben mij gevraagd wat de mooiste of beste ervaring was. Zo ook voor de wildparken. Moeilijk om compleet verschillende parken met elkaar te vergelijken, maar toch mijn top 10.

thinking silverback

1 Ruhengeri, Rwanda

In kleine groepjes hikend het regenwoud op de bergen in. Na twee uur staan we oog in oog met de silverback van een 19 familieleden tellende Gorillagroep. Onvergetelijk.

2 Etosha, Namibië

’s Nachts dringt de brul van de leeuw goed in de tent door. Naast veel wild zijn we getuige van een leeuwin die een kudu pakt. De tweede nacht vindt een olifant het nodig een boom op onze kampeerplaats om te duwen.

3 Pilanesberg National Park, Zuid-Afrika

De eerste gamedrive. Spannend en gelijk met de neus in de boter. Olifanten, neushoorns, steenbokken en een groep van 8 leeuwen. Een paar rusten in de schaduw van de open terreinwagen.

4 Chobe National Park, Botswana

Een gamedrive ‘zonder’ wild tot een luipaard opduikt. Op korte afstand klimt hij in de boom en wandelt rond. ’s Middags blijven we met de speedboot een aanvallend nijlpaard net voor.

5 Komodo, Indonesië

Komodo dragons op enkele meters afstand in de vrije natuur. Snorkelen boven felgekleurde harde en zachte koralen, een octopus en 13 rondcirkelen manta’s. Een bijzonder en prachtig gebied.

6 Okavango Delta, Botswana

Met een kano door de Okanvanga Delta. Wandelend olifanten, zebra’s en giraffen spotten en een kudde olifanten die door het kampement aan de oever loopt.

7 Matobo National Park, Zimbabwe

Wandelend door een schitterend landschap, rangers met AK47’s tegen stropers, naderen we een een groep van vijf neushoorns op nog geen 10 m.

8 Sipadan, Maleisië

Volgens kenners ‘The Top Dive Destination in the World’ en terecht. Naast schitterende koralen, duiken tussen scholen barracuda’s, bumpheads, white tip en grey reef sharks, tientalle green turtles en omringd door een school Jackfish.

9 Kruger National Park, Zuid-Afrika

Een olifant kan zich 10 m naast de weg schuil houden. Een enorm park met de witte neushoorn, giraf, buffel, wrattenzwijn, baboon, zebra, waterbuck, mongoose, kudu, olifant, nijlpaard, krokodil en schildpad.

10 Kinabatangan rivier, Maleisië

Het Orang Utan Rehabilitation Centre in Sepilok is een mooie opwarmer voor de boottrip op de rivier. Helaas geen Orang Utan, maar wel neusapen, dwerg olifanten, een civetkat en Rhino Hornbills.

 

Overige parken:

Gibbon Experience Houayxay, Laos
Zeekoe farm in Oudtshoorn
South Luangwa National Park, Zambia
Gansbaai, Zuid-Afrika
Serengeti, Tanzania
Kibale Forest National Park, Oeganda
Ngorongoro Krater, Tanzania
Yale National Park, Sri Lanka
Living Desert Tour Swakopmund, Namibië
Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika
Koh Tao, Thailand
Koh Rong Samloen, Cambodja
Gunung Mulu National Park, Maleisië
Boulder Beach, Zuid-Afrika
Wilpattu, Sri Lanka

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie